Beginner make-up brushes set

Minden nő életét végigkíséri a mindennapi sminkelés. Már egyre korábban kezdjük el magunkat sminkelni, így ez az iparág is nagyon elkezdett terjeszkedni. Szinte az egyik legnagyobb biznisz a szépségápolásban rejlik. Mindenki szebb szeretne lenni, ami sminkekkel meg is valósítható, így nem sajnáljuk rá a pénzt. Én mégis úgy gondolom érdemes átgondolni,miből mit veszünk. Egy olcsóbb, pénztárcabarát márkánál is lelhetünk praktikus darabokra, amik ugyanolyan jól működnek, mint drágább társai. Most egy kezdő sminkecset készletet fogunk közelebbről megnézni. 6 olyan ecsetet gyűjtöttem össze nektek, amiket minden nap szoktam használni és szerintem egy alapvető kezdő csomagnak szuper. Ezek segítségével gyerekjáték lesz a sminkelés és természetesen a megfelelő termékekkel egy kis időt is tudunk spórolni.

Alapozó ecset

Alapozónkat lehetőleg mindig ecset segítségével vigyük fel, hiszen a koszos kézen rengeteg olyan kis baci lehet, amik bemennek a pórusokba és másnapra egy aranyos pattanás jön ki a helyére. Igaz több videómban is simán a kezemet használom, ez először is azért van: mert én általánosságban nem alapozót használok, hanem BB krémet, ami nagyon könnyedén eldolgozható kézzel is és természetesen mindig kezet mosok előtte. Viszont egy komolyabb alapozóhoz,ami komolyabb fedést ad, a szép eldolgozáshoz muszáj ecsetet is használnunk. Amit ebben az ecseten imádok, hogy alul a kisebb részével a korrektort is feltudjuk egyből vinni, a karikás, álmos szemeinkre, ami nálam sajnos egy mindennapi problémává válik lassan.

Primark- 2in1 concealer brush

Púder ecset

Kerekített formája miatt, nagyon könnyedén vihető fel vele a por alapú átlátszó, fixáló púderünk. Érdemes egy viszonylag kisebb ecsetet választani, hogy beleférjen a neszesszerünkbe, így bármikor könnyedén kijavíthatjuk vele útközben sminkünket.

Szemöldök/ szempilla ecset

Arcunk egyik legfontosabb része szemöldökünk, amiről nagyon sokan elfeledkeznek. Nagyon kevés embernek van szerencséje, az eredeti, természetes szemöldökével. Emiatt is érdemes egy kis kitekintést tenni. Én bevallom őszintén, nem szedem már a szemöldökömet, régebben szedtem, de most kimondottan divatos a természetes szemöldök meghagyása, ha csak nincsen összenőve, vagy iszonyatosan vastag . Én csak átszoktam úgymond fésülni és kedvemre, eseménytől függően kitöltöm egy kis színnel, így könnyedén tudok a formájával is játszani.

Az ecset másik végét nagyon jól lehet használni szempillaspirálunk mellé. Sajnos még a legdrágábbaknál is előfordul egy idő után, hogy csomósabb darabok jönnek ki, vagy esetleg túl sokat vittünk fel. Ilyenkor nagyon csúnyán össze tud tapadni és tipikusan a “csillagszem” hatást érjük el vele( ami nagyon, nagyon rosszul néz ki ). Ennek ellenére rengeteg lánynál látom nap mint nap az utcán. Egy jó tanács: inkább vegyetek minőségi terméket, ami maximálisan meghosszabbítja a szempillátokat, minthogy  5 réteget húzzatok fel egy olcsóval.

Füstös szemhéjpúder ecset

Ez az egyik legfontosabb ecset, amire minden lánynak szüksége van. Ugyanis egy ütősebb sminkhez, azonnal a füstös szem ugrik be mindenkinek. Ehhez pedig egy jó ecset konkrétan nélkülözhetetlen. Lágy, kerekített formájával gyerekjáték lesz a színek összemosása.

Essence-smokey eyeshadow brush(499 Ft)

Szemhéjtus ecset

A kedvenc ecsetem, ami nélkül nem tudnék létezni. A szememet szeretem a legjobban kihangsúlyozni a hétköznapokon, amihez mindig gél szemhéjtust használok. Itt nagyon fontos, hogy nem lehet akármilyen vékony ecsettel neki esni. Egy jól kialakítottal ugyanis Picasso-k lehetünk. Amióta ezzel a ferdén vágott, vékonyított ecsettel dolgozom, a szemkihúzás 1 perc alatt kész van. Ami a legjobb az egészben: formája miatt, a cicás vég kialakítása sem okoz többet problémát.

Essence-precise eyeliner brush(549 Ft)

Pirosító ecset

Itt igazából ugyanazt az ecsetemet használom, mint a púderhez, mivel nem vettem észre sok változást közöttük. A pirosító ecsetünk, jó nagy, kicsit ferdén vágott, hogy könnyedén illeszkedjen az arccsontunkhoz. Ezzel sokkal gyorsabb, szebb lesz a felvitel és az árnyékolás is menni fog.

Rúzs ecset

Amióta ennyire megszerettem az élénkebb, dominánsabb rúzsokat, muszáj volt beszereznem egy rúzs ecsetet is. Miután már nem új a rúzsunk elveszíti ezt a szuper hegyes, ferdén vágott formáját és sajnos eléggé nehéz vele a felvitel, ami egy bordó színnél már eléggé sok problémát okozhat. Ezzel az ecsettel, tök könnyedén követhető szánk természetesen formája. Előtte persze érdemes egy szájcerkával egy kontúrt kialakítani, így végképp nem véthetünk hibát.

Essence-lip brush(499 Ft)

A legfontosabb dolog, ha ecsetekről van szó, hogy mindig figyeljünk oda a higiéniára. Érdemes minden hétvégén kitisztítani őket. A legjobb erre, ha saját samponunkat használjuk, vegyük kezünkbe őket és könnyedén mozgatva, mintha sminket vinnénk fel az arcunkra, próbáljuk meg az összes szennyeződést kimosni belőlük. Öblítéshez használjunk inkább melegebb vizet, mint hideget. Majd egy papírtörlőre rakva csöpögtessük le őket. Ha ezt este megcsináljuk fürdés után, reggelre már biztosan kiszáradnak és már használhatjuk is. Higgyétek el, nagyon jó érzés lesz velük dolgozni, olyan szépek lesznek, akár új korukban.

-VIDEÓ-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s