Plum pie

It Was Always You- Maroon 5

One of my favourite dessert is my special apple pie, all of my family members ask for it a lot of times. Now I wanted to find a new flavour.I was walking around in the supermarket and I saw a lot of plums and thought it will have a great taste, sour plum with the sweet dough. I created a very simple and easy recipe for you, so let’s chec it:

Ingredients:

  • 500 g plum
  • 50 g almond( on the top)
  • 300 g flour
  • 125 g butter
  • 1-2 eggs
  • 5-6 spoon sugar ( plus sugar for the fruits)
  • cinnamon
  • salt

for the crumble:

  • 60 g sugar
  • 60 g flour
  • 60 g butter
  • 8 g vanilla sugar

Combine the flour, butter and little cinnamon.Add the sugar, salt and eggs and mix it by hand. If your dough is ready, put it in to the fridge for 30minutes ( in cellophane). Let’s do the filling: slice all of the plums and pour it in a large pan.Sprinkle some sugar and cinnamon on the top and cook it slowly about 5 minutes.

For the crumble, combine all of the ingridients and mix it until crumbly.Be careful with the butter ,it can easily melt.

When everything is ready, put the layered pie into a preheated oven ( 180 °C) and bake it about 40 minutes, until it’s lightly browned.

Az egyik kedvenc desszertem a saját készítésű almás pitém, amiért a család tagjaim is rendkívül odavannak. Most valami egészen új ízt szerettem volna kitalálni. Amikor a közértben sétáltam, rengeteg szilvát  láttam, így úgy gondoltam, szuper ízkombináció lenne a szilva savanykás íze az édes tésztával. Én raktam össze a receptet, ami nagyon gyorsan és könnyedén elkészíthető.Ne aggódjatok garantáltan elkápráztattok vele mindenkit.

Hozzávalok:

  • 500 g szilva
  • 50 g mandula
  • 1-2 tojás ( amennyit felvesz a tészta)
  • 300 g liszt
  • 125 g vaj
  • 5-6 kanál cukor (plusz a gyümölcshöz is)
  • fahéj

az édes morzsához:

  • 60 g vaj
  • 60 g cukor
  • 60 g liszt
  • 8 g vaníliás cukor

Elkészítés:

A vajat morzsoljuk össze a vajjal. Majd adjuk hozzá a cukrot, fahéjat, csipet sót és végül a tojásokat. Addig gyúrjuk a tésztát míg el nem válik teljesen az edény falától. Figyeljünk oda, hogy ne gyúrjuk sokáig, hiszen a linzer tésztának nem szabad nagyon felmelegednie. A kész tésztát csomagoljuk celofánba és helyezzük egy fél órára a hűtőbe.

Közben készítsük el a  gyümölcstölteléket. A felvágott, kimagozott szilvát helyezzük egy mély serpenyőbe, majd cukorral és fahéjjal ízesítve kezdjük el lassú lángon karamelizálni.A gyümölcsöt ne főzzük teljesen szét, maradjanak egybe.

Az édes morzsához az összes hozzávalót dolgozzuk össze.A trükk benne, hogy nem szabad sokáig gyúrni, így morzsás marad az állaga.

Miután kivettük a hűtőből a tésztát,lisztezett deszkán nyújtsuk ki 1 cm vastagra.A tepsibe helyezzünk sütőpapírt. A tésztára öntsük rá az elkészült gyümölcsöt és oszlassuk el, hogy mindenhova ugyanannyi jusson.Végül jöhet az édes morzsa és a mandula szétszórása.

180 fokos, előmelegített sütőbe rakjuk és körülbelül 30-40 percig sütjük, míg aranybarnára nem pirul a teteje.

Mindenkinek jó sütögetést kívánok !

dorrina

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s