Kulcs a szívhez

MAGIC!- Rude

Gyerekkorunk óta olyan mesékkel és filmekkel bombáznak minket ahol mindenkinek tökéletes élete van, a rossz elnyeri méltó büntetését és a szép hercegnő összejön szerelmével és boldogan élnek míg meg nem halnak. Ahogy kezdünk felnőni rájövünk ez nem így működik és rengeteg pofont kapunk az élettől. Itt jön be a jó öreg mondás: az ember a hibáiból tanul.. igen, igen, ám amikor sokadjára is elkövetjük fiatalon ugyan azokat a hibákat, jogosan tesszük fel a kérdést , miért? Egy igen csak jó példa a nők makacsságára a vásárlásban is megmutatkozik. Hány olyan ruhadarab lóg a gardróbunkban amit életünkben nem viseltünk. Már a vásárlás pillanatában tudtuk, hogy ez nem áll jól nekünk mégis haza visszük és próbáljuk beleépíteni ruhatárunkba, de valahogyan sose lesz hozzá kedvünk. Ennél rosszabb szokás a kényelmetlen cipők vásárlása, kinek ismerős az a helyzet, amikor beleszeretünk egy cipőbe, hetekig keresgéljük és mikor belebújunk érezzük, ez nem a világ legkényelmesebb topánkája… Nem baj majd jó lesz, úgyis csak egy randira veszem fel, annyit kibír a lábam, ezt nem hagyhatom itt. Ezek után nem is érdekes, hogy az élet sokkal fontosabb területein mennyi hibát követünk el.Rengeteg lánnyal találkoztam,beszélgettem az élet nagy gondjairól és valahogy mindig a beszélgetés a párkapcsolatokhoz torkollik. Mindenki veszettül keresi megfelelő párját, a nagy ő-t, az ő személyre szabott szőke hercegét. Jó kérdés amikor felteszik neked, neked mégis mi az ideálod, letudnád írni álmaid párját? A válasz igen csak egyszerű : legyen mindenben tökéletes. Sajnos rá kell jönnünk rengeteg pár után, hogy mindig lesz ami az adott kapcsolatban borzasztóan idegesítő és úgy érzed ez tarthatatlan már, de meg kell tanulnunk kezelni és alkalmazkodni, hiszen a következő állomásnál is elő jön majd az a bizonyos fekete lyuk. Senki sem tökéletes , jó magamról is tudom , hogy mennyire idegesítő, hogy akár egész nap tudok a dedós, majmos pizsamáimban mászkálni a lakásban és  az ágyamban fetrengeni, miközben egy egész évad sorozatot egybe megnézek vagy hogy betegesen vizsgálgatom a boltban vásárolt sonkákat, hogy folyton azt kérem, hogy vakargassák meg a hátamat … 😀 Igen most elárultam pár vicces dolgot magamról, amit valószínűleg nem sokan tudtak rólam.

Amikor idegesek vagyunk valakire, mindig azt mondogatják tanácsnak, hogy: “jaj te jobbat érdemelsz”, “jaj szerintem ne is foglalkozz ezzel a barommal”, majd ivászatba torkolnak a jó öreg -átmegyek a barátnőmhöz sírni egyet -programok… 🙂 Majd rájövünk reggelre, hogy véget vetünk ennek és kényelmes várjuk, hogy bekopogtasson a következő szerelem az ajtónkon, természetesen csillagos ötös kiadásban, végül rájövünk, hogy ez ismét csak egy 3 csillagot érdemel.Visszatérve a neveltetésre, nem csodálom, hogy mindenki görcsösen keresi az útját, ebben a fura médiától függő társadalomban. Lehet az a legnagyobb baj, hogy mindenki tökéletesnek mutatja az életét, mintha mindenki ,minden nap étteremben, reggelizne, ebédelne, vacsorázna, a szerelme természetesen nagyon imádja, hiszen mindenhol közös boldog képek, check-in-ek , csöpögős nyilvános üzenetek a különböző közösségi oldalakon. Ezek után teljesen normális, hogy mindenki ilyet szeretne, csak abba senki se gondol bele, mennyire képmutatóak lettünk és csak a jó oldalát látjuk mindennek természetesen 10x nagyításban….

Ismerkedéskor pedig nem hagyunk elég időt arra, hogy valójában megmutatkozzon a másik fél éne, így rengeteg mellékvágányra térünk ki. A lányok ahelyett , hogy egymásnak segítenének ujjal mutogatnak a másikra, és megy a rivalizálás: ” kinek van több menő cucca a culinarisból ? ” címszó alatt.Így a fiúknak is elég nehéz dolguk akad, hogyan válasszanak ki egy tökéletes lányt számukra,amikor minden második lány ugyanúgy öltözködik, ugyanazt eszi, ugyanazt a menő zenét hallgatja, ugyanarra a menő helyekre jár el a barátaival…Már mindent előre tudnak róla a facebook alapján, kezdenek jelentéktelenné válnak az első izgalmas randik…

Nagyon sajnálom, hogy nekem egy nagyszülőm se él már, de régebben meséltek dolgokat, hogyan működött ez a szerelem dolog.Lassan felcserélődnek a szerepek, a lányok udvarolnak a fiúknak és a lányoknak kell lépni, ami elég szomorú.A legfontosabb pedig a tisztelet, ami kezd eltűnni. Ezeket a gondolataimat ez a különleges ékszer inspirálta, amit a nagyszüleimtől örököltem. Két arany medál, egy szív ami egyben egy lakat is, és a hozzá illő kulcs. Annak kell odaadnod a kulcsot, akit úgy érzel, végig melletted lesz az életben. Elég nyálas, de szerintem nagyon aranyos darab és sok mondandót rejt magában.

dorrina

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Kulcs a szívhez

  1. Szerintem ami alapján eldől, hogy két ember vonzódik-e egymáshoz, az facebookra nem kitehető. 🙂 De az valóban tény, hogy átalakítja az emberi kapcsolatokat. Ahogy az egész internet: sekélyesebbé teszi az emberek viszonyát (beleértve a barátságokat is). Miután kevesebbet gyakoroljuk, az emberismeretünk sem fejlődik ki annyira, a szerelmi kapcsolatok felszínes(ebb) értékek alapján jönnek létre.
    Igen, az ember irigykedve szemléli a párokat, de akkor mi csak egy kiragadott pillanatát láthatjuk, nem tudjuk, milyen problémáik vannak, vagy hogy valójában mennyire mély szeretetet éreznek a másik iránt.
    Abszolút átérzem a helyzeted, alapvetően két dolog van jelen ilyenkor: 1: a magánytól való félelem, 2: a tökéletességre törekvés. Én azt gondolom, hogy a 2-es pont ezek közül az, amin csiszolni kell, meg kell próbálni jobban megragadni a lényegi dolgokat. Mert ha ez nem sikerül, örökké lehet hajszolni a tökélyt (akár magányosan és kapcsolatba nem belelépve, akár folyton kapcsolatból-kapcsolatba ugrálva). Hogy hogyan ragadjuk meg jobban a lényegi dolgokat, ez az ami nehéz. Én sem tudom. 🙂 Gondolkodás, elmélkedés és/vagy intuíció útján, nem tudom. Nagyon nehéz dolgok ezek valójában. Hiába van a korosztályod többsége kapcsolatban, az igaz szerelem baromi ritka.
    Ha pedig valaki intelligensebb, agyalósabb, az csak ront a helyzetén sajnos.

  2. Én fiatalabb vagyok nálad Dorina egy jó pár évvel,viszont a legtöbb barátom a te korosztályod körül van. Én azt látom,hogy aki nem akar olyan lenni,mint a többiek,más akar lenni,egyedi,azt kinézik. Bántják azért,mert nem ugyan olyan mint ők. Viszont,ha ugyan olyan vagy mint a többiek,akkor pedig nincs saját éned. Akkor csak egy ugyan olyan lány vagy mint a többi. Akkor nem lehetnek saját gondolataid,mert az már nem olyan mint a többieké. Akkor csak egy bábu vagy,aki azt teszi,mint a többi. Illetve még azt szeretném hozzátenni,hogy az internetnek köszönhetően már tíz év is nagyon sok. Egy mai tini már sokkal másabb mint tíz évvel ezelőtt,mert már tíz év alatt is nagyon sok minden történik. Ma már csak az internet a fontos,hogy úristen ez meg az a csaj ezt meg azt töltötte fel,meg kiírta,hogy ezzel meg ezzel jár. Már lassan csak ez a fontos,hogy kiírhasd,hogy xy-nal kapcsolatban vagyok. Meg,hogy olyan legyen mint álmaaid pasija,ha nem akkor dobod. Sajnos ma már szinte nincs is olyan,hogy szerelem. Csak az,hogy “kapcsolatban vagyok vele” ami legtöbbször tart 1-2 maximum 3 hónapig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s