Mandulás marcipános meggygolyók

Ezt a fantasztikus receptet a suliból hoztam nektek, ahol nem olyan régen teasüteményekkel foglalkoztunk. Nagyon örülök neki, hogy megkóstolhattam ezeket a nagyon egyszerűen elkészíthető golyócskákat, hiszen már sajnos sehol sem lehet a cukrászdákban találkozni vele, a szakácskönyvből meg csak úgy magamtól nem választottam volna ki ! Mivel ez egy elég drága édességnek számít, tényleg sehol sem találkoztam még vele, még az internetre beírva se találtam hozzá képet. Most itt az idő, hogy mindenki megismerkedjen vele. A vendégeket garantáltan lenyűgözöd vele és alig kell rá időt fordítanod. A sütéssel együtt az egész 15 percet vesz igénybe. Nehézségi fokozata: 10 / 1 🙂

Hozzávalók:

200 g marcipán
20 db konyakmeggy
50 g glazúr
100 g szeletelt mandula

Elkészítés:

A marcipánokat 10 grammos kis golyókra gyúrjuk. Közben lecsurgatjuk a konyakmeggyeket, majd ráhelyezzük egy szalvétára őket, hogy minden cseppje felszívódjon. Ha kész vagyunk a golyócskák gyúrásával, elkészíthetjük a glazúrt : amihez egy darab tojásfehérjét és porcukrot használtam. Rengeteg porcukrot képes felvenni a tojásfehérje, így mehet bele bőven, de csak szépen lassan adagokban, amit mindig szépen keverjünk el . A célunk, hogy egy szirup szerű folyadékot kapjunk.

A golyókat kilapítjuk, a közepébe helyezzük a meggyet, majd szépen becsomagoljuk. A becsomagolt golyót a glazúrban megforgatjuk, majd ugyanígy a mandulában. Végül sütőpapírra helyezzük őket.

A sütőt 200 °C melegítjük elő, alsó-felső sütésre. Addig sütjük őket míg a mandula meg nem pirul. Sütés közben párszor forgassuk meg őket .

 

Remélem mindenkinek megtetszett és ugyanilyen nagy sikerrel fogjátok elkészíteni otthon 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s