Bed time

 Justin Timberlake- Not a Bad Thing

Nem véletlenül szenderült mély álomba egy csomó hercegnő a mesékben, hiszen bizonyítottan szépít az alvás.Rengeteg időt tudtok spórolni, ha egy pár szépségápolási rutint éjszakára hagytok. Legyen szó akár bőrről, hajról,szempillákról. Mielőtt közelebbről megnézünk pár trükköt, érdemes egy alapvető szabályt betartanunk elalvás előtt: sminkünket mindig mossuk le jó alaposan !

HAJ

Minden lány gyenge pontjához érkezünk, ha a hajápolásról kezdünk beszélni. Senki sem elégedett fürtjeivel, akinek egyenes van göndör hajat szeretne, akinek göndör egyeneset. Mindenki, mintha kötelező lenne a használata, őrülten vasalja, göndöríti a haját, a károsabbnál károsabb módszerekkel. Érdemes mindig előre látónak lenni és gondoskodni hajunkról, hiszen nagyon gyorsan megy tönkre és sajnos nagyon lassan fordítható vissza a folyamat. Ilyenkor jönnek az elkeseredett arcok, egyesek elmennek fodrászhoz és levágatják a kritikus részt, mások pedig kétségbeesetten minden létező hajápolót felvásárolnak.

Az éjszaka kiváló alkalom arra, hogy mélyen és hosszan tápláljuk hajkoronánkat. Rengeteg pakolással lehet találkozni a polcokon, én mégis egy házi praktikát ajánlanék, amiről régebben írtam: itt. Este fent hagyjuk, jó alaposan bekenjük vele hajunkat, majd szépen hatni hagyjuk egész este. Nekem elhihetitek olyan finom puha lesz a haj tőle, hogy legszívesebben egész nap csak simogatnátok. Vannak persze olyan pakolások is, amelyeket nem kell kimosni, ebből én egy kókusz és she vajas pakolást használok.

Mindennapi ápolásra, egy kis olíva olajat ajánlok, amit egyszerűen szétdörzsöltök a tenyeretekben, majd a hajvégekbe dörzsölitek.

BŐR

Mielőtt lefekszünk mindig ajánlott az arcápolás egy zsírosabb krémmel, aminek van ideje szépen beszívódnia a bőrünkbe. Ez a testápolásra is igaz, én egy kókusz vajas testápolót használok a Body Shop-tól , amitől bőrünk tényleg selymes marad 24 órán keresztül. Este érdemes felkenni a különböző narancsbőr elleni krémeket is. Narancsbőr ellen nagyon jók a koffein- és ruténtartalmú testápolók.

SZEMPILLA

Ha gyönyörű szempillákat szeretnétek, szerezzetek be a gyógyszertárban egy kis ricinusolajat , majd egy kis fülpiszkáló segítségével felitattok egy kis mennyiséget, amit szépen a szempillátokra kentek. Természetesen rengeteg szempilla ápoló szérumot is lehet kapni, amelyeket kúra szerűen kell alkalmazni. Én még sosem próbáltam, de már tervbe van véve , állítólag csodákra képes 🙂

SZÁJ

Fontos nagyon, hogy szánk is szép , ápolt legyen. Esténként fürdés után egy kis shea vajat kenjetek rá , jó vastagon. Az eredmény egy hét után észre vehető, így jobb lesz a szebbnél szebb rúzsotokat is felkenni a buliba menet !

 

 

szoknya: River Island

felső: Bershka

rúzs : Essence longlastic ajakrúzs- 09 wear berries!

körömlakk: Essence colour&go -26 break trough

 

Képekért külön köszönet : Mándi Ferenc

http://mandiferencphtgrphy.wordpress.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s