Ütközések- kiállítás

Egy szuper új projekten dolgoztunk az elmúlt hetekben, egy számotokra még ismeretlen úriemberrel, Szatmári Benjáminnal, aki egy nagyon régi kedves ismerősöm. A maszkok témát dolgoztuk fel, ami számomra is különleges, hiszen nem olyan régen jártam Velencében, ahol szerelmes lettem ebbe a misztikus világba. Egy kicsit, nézzük meg közelebbről miről is van szó pontosan, egy mini interjú formájában,de szerintem a képek helyettünk is beszélnek.

„Szatmári Benjámin vagyok , vizuális kommunikációt tanulok Pesten a Visarton. A “Visart ” , egy francia művészeti akadémia, ahol látványtervező grafikus szakon tanulok. Biztos sok emberben felmerül az a kérdés, hogy pontosan ez mit takar? Nagy vonalakban összefoglalva :illusztrálás, formatervezés, animáció és fényképészet.

Jelenleg másodéves hallgatóként, néhány csoporttársammal együtt, egy közös kiállításon veszek részt ahol munkáinknak egy része lesz megtekinthető.Munkáim során szeretek új dolgokat kikísérletezni és új lehetőségeket felfedezni mind a fényképészetben és mind más egyéb művészeti ágakban egyaránt.

Az egyik projektem egy régi kedvenc témámat dolgozza fel: „maszkok”.

A maszkok ősidőktől fogva egészen napjainkig meghatározó szerepet játszanak a társadalmunkban .Akár kívül, akár belül viseljük az álarcot, a lényeg ugyanaz :valamit el akarunk rejteni vagy éppenséggel magunkat rejtjük el. Indok rá sok minden lehet kezdve a magánéletünk vagy érzelmeink, amit el akarunk rejteni. Egy maszk viselésével mindig mások vagyunk. Tematikus képsorozatom egy fiatal lányról szól, aki a „kék vadász” maszkját öltötte fel és a szellemek időtlen és magányos világát járja. Ő ezt a fajta létezést feladja, és leveszi a maszkját, ami által utat nyit egy új élet lehetőségének, kvázi lemond a halhatatlanságért és halandó emberként születik újjá. Maga a képsorozat a telet és a tavaszt próbálja szimbolizálni, illetve az álmodást és az ébrenlétet. Maga a kék szín a lélek, az álom az este és a hideg jelképe, és ami előjön belőle, azaz élet. Persze a képsorozat visszafele is nézhető, ami által annak értelmezése is megváltozik és az élet a halálba és a magányba fordul át. Így nem pozitív, hanem negatív jelentést kap az egész. A másik munkám, ami még megtekinthető lesz egy fotoriport sorozat ami „A modernkor lovagjai” címet viseli. Ezt a sorozatot szeretném még a közeljövőben kibővíteni, ezért túl sok részletet nem szeretnék elárulni, annyit viszont elárulok, hogy a képsorozat egy egzotikus mégis európai labdajátékot illetve játékosait mutatja be.”

A kiállitás április 26-án szombaton, 17.00 órakor a Castro Bistroban lesz megtekinthető.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s