Testing- BB cream

Disclosure- F For You

Today I ‘ll test two kind of BB creams- Garnier vs. La Roche Posay. I bought my first one for like a year , but I also forgot about it and didn’t used it. Now I bought for christmas another one and I’m crazy about it. It has got so much advantages, it is a good moisturizer,foundation,sunblock and powder. It’s a super all-in one facial product. The name is coming from : “Blemish Balm “. It has been used only on the Korean and East Asian markets, but now it is avalaible in all of the countries. Yeahhh! Usually all brands offer two shades of their BB cream and for different skin types. I’m using normal or sensitive, and the lightest tone of them. In this test definitely the winner was : La Roche Posay, I like the colour, the way how it covers .Unfortunately it cost more than the Garnier one. The only thing that disappointed me was the covering of red areas. Both of them failed at that point. I recommend all of you guys to try this awesome product, it’s a must have piece in your make-up kit.

A mai napon két BB krémet fogok összehasonlító. Jöjjön a Garnier vs La Roche Posay párbaj. Először is kezdjük azzal, hogy tisztázzuk mi is az BB krém=  Angol nevén Blemish Blam, egyfajta színezett hidratálókrém, ami arra szolgál , hogy a kisebb hibákat, egyenlőtlenségeket a bőrötökön kijavítsa. Ne várjátok azt, hogy teljes fedést ad, ezt úgy kell elképzelni, mintha egy láthatatlan réteget képezne a bőrödön. Ha van pattanásom, akkor e mellé korrektort szoktam alkalmazni. Esetenként „átlátszó” ,alap púdert szoktam még rávinni a tetejére.

Én sosem használtam alapozót, aminek rendkívül sok oka van.( szerencsére nem volt problémás arcbőröm)

 • A legelső, hogy szerintem nem tesz jót a bőrnek..eltömíti a pórusokat, sokan jobban pattanásosak lesznek
 • ahhoz ,hogy gyönyörűen felvidd sok gyakorlás szükséges !

Sajnos rengeteg lányon lehet a mai napig több rétegnyi alapozót látni, ami még rosszabb hatást kelt, mintha az ember fel se kente volna. Ha valakinek nem pattanásos a bőre, teljesen felesleges alapozót használni. Amit én ajánlanék az a BB krém + korrektor.

Az ember mindig azt várja, ha valamiért több pénzt fizet, akkor az mindenképp jobb minőségű. De vajon ez tényleg így van? A Garnier BB krém 2799.- , míg a La Roche Posay 4590.-.

Garnier BB krém-50 ml,kombinált,normál, zsíros bőrre, minden korosztálynak ajánlott. 2 árnyalatban kapható

Garnier amit ígér :

 • hidratálás
 • UV védelem – SPF 15
 • elrejti a ráncokat, bőrhibákat
 • egységesíti a bőr tónusát
 • ragyogó bőr ( ásványi pigmentek, C-vitamin)

Krémesebb állagú, kevesebbet kell használni belőle, viszonylag sokáig tart.Nekem a legvilágosabb szín van, de így is túl sötétnek találom. Nem olyan szép az eloszlása, érzem , ahogyan rajta van az arcomon. Nagyon fényes lesz egy ideig a bőröd tőle. Ő sem fedi tökéletesen a piros foltokat, csak enyhíti, így szükséges itt is a korrektor használat. Finom illata van.

La Roche Posay BB krém – 40 ml, érzékeny bőrre, minden bőrtípusra, minden korosztálynak.Két árnyalatban kapható,parabenmentes, hipoallergén.

La Roche Posay amit ígér:

 • hidratál
 • egységes bőr tónus
 • ragyogó bőr
 • megnyugtatja a bőrt
 • UV védelem- SPF 20

Folyósabb állagú, így sokkal többet kell belőle használni. A tubusából is nehezen jön ki a krém, van amikor túl sok. Nagyon könnyedén beszívja a bőr és matt hatást vált ki. Gyönyörűen eloszlik a bőrön. Finom illata van. Nem fedi el ez sem a piros foltokat, csak enyhíti, így itt is korrektort kell használni.

Miért ajánlom nektek?

Könnyű a felvitele, egyszerűen csak az ujjunkkal felvisszük és szétoszlatjuk az egész arcunkon, mint egy sima krémet. Tökre újjá varázsolja az arcomat, rosszabb napokon, csak felkenem reggel és a tükörbe nézve máris szebbnek látja magát az ember. Egy védőréteget képez az arcomon, így nehezebben gyullad be a bőr, kevesebb pattanás, miteszer keletkezik. Nekem rengeteg profi sminkes tanácsolta, mikor nyáron sokat dolgoztam a konyha közelében, hogy használjak ilyen hidratálót, amivel egy védőpajzsot képzünk az arcbőrünknek.

Egy kis érdekesség: A BB krémeket Ázsiában a színésznők arra használták , hogy elfedjék plasztikai beavatkozás utáni bőrhibáikat. Természetesen valaki megtudta, hogy miből készül és azonnal piacra dobta, hogy a hétköznapi emberek számára is elérhetővé váljon. Eleinte USA-ban kezdték el használni, majd a sztároknak köszönhetően nagyon gyorsan elterjedt világ szerte e híres krém.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s