Aphrodité gyümölcse

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nem nagyon szoktam belegondolni pontosan, hogy miért is jó például gyümölcsöt enni. Természetesen tudom, hogy egészséges és jó hatással van a szervezetünkre de, hogy melyiknek pontosan milyen hatása van, erről valószínűleg sok mindent nem tudunk.Az én egyik kedvenc gyümölcsöm a gránátalma. Egy kicsit utána jártam, hogy miért is olyan jó fogyasztani, azon kívül, hogy isteni íze van és nagyon szép és különleges.

A gránátalma jó:

  • antioxidáns ! ( jobb a zöld teánál és a vörösbornál )
  • érelmeszedés ellen
  • csontritkulás ellen
  • depresszió ellen
  • candida fertőzés ellen
  • porckárosodás ellen ( lelassítja)
  • erős gyulladáscsökkentő !
  • szuper immunerősítő

Rengeteg vitamint tartalmaz :

B1-tiamin. Naponta kell pótolni, hiszen a fölösleg hamar kiürül. Agyserkentő hatású, jó hatással van a szellemi tevékenységre és az idegrendszerre is.

B3-niacin. Nélkülözhetetlen vitamin, hiszen részt vesz a DNS,RNS szintézisében, fontos szerepet tölt be a sejtlégzésben is.Megőrzi a bőr szépségét illetve segíti az emésztőrendszer helyes működését.

C – vitamin-aszkorbinsav.Fokozza az immunrendszer működését,antioxidáns,gyógyítja illetve felgyorsítja a sebek gyógyulását.

És hogy honnan is származik?

Eredetileg Perzsiából származik, mely innen került át Kínába és Indiába, majd csak később terjedt el a további országokban. Már az ókorban is ismerték, ahol főleg színe miatt használták keleti szőnyegek festésére. Aphrodité szent gyümölcse, a termékenység gyümölcse.

Tipp: olyan gyümölcsöt válasszunk, aminek héja fényes és kemény. Hűtőben akár 2 hónapig is eltartható. Felbontás után , 1-2 napon belül fogyasszuk el, hiszen hamar kiszárad.

Nekem mindig meggyűlik a bajom vele, hogy mégis hogyan lehet jól kiszedni a kis bogyós termést belőle. Fröcsköl a leve, ami a ruhából is nehezen vagy egyáltalán nem jön ki. Az interneten nézelődve találtam ezt a jó kis videót, hogy miként tudjátok megpucolni :

Másik jó hír lányok, hogy fantasztikus hatással van a bőrünkre: ránctalanít,hidratálja a száraz bőrt,serkenti a kollagén termelést. Készítsetek otthon belőle arcpakolást ! Keverjétek össze levét, mézzel,joghurttal, majd kenjétek fel megtisztított arcbőrötökre és 20 perc múlva mossátok le.

Fogyasszátok nyersen így magában vagy rakjátok rá tortára, keverjétek bele reggel a joghurtba müzlivel vagy italt is csinálhattok belőle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s