Good morning

 

Stefan Biniak- The Read All About It Bootleg

Today I prepared for you guys a very special post, to the categorie gastronomy. This year I wanna also share all of my favourite recipes with all of my beloved followers. As you know this year I’m learning as a confectioner, so it’s very common to see me around the kitchen. I love also learn new things from my mom, of course I’m also reading a lot of magazines.One of my favourite is : the GoodFood magazine from BBC. They have awesome recipes and all of their pictures look super delicious.

Breakfast is our most important meal time during a day. It’s important because it gives you energy for the whole day. I know that nowadays is very fashionable to go on diets and eating just super healthy things.This is the perfect set-up for a quick breakfast- banana, yoghurt and cereals, on a top a little cinnamon. Hope you like it 🙂 TRICK: Banana gives the feeling of fuller longer. It’s a sweet fruit so you don’t need to add any sugar. Cereals and yoghurts contain a lot of vitamins and essential nutrients.

The best of it, you can put in a little glass and can take it with you on your way out the door.

Ahogyan azt említettem, szeretnék a gasztronómia irányába is elmenni a bloggal. Hát itt az első ilyen bejegyzés, ami egy reggeli frissítő.  A legfontosabb étkezésünk a nap folyamán a reggeli, ezt szigorúan tartsuk be mindig. Még fogyókúrázás közben is. Miért? Mivel energiát ad a szervezetünknek az egész napos szellemi és fizikai tevékenységekhez. Ha megfelelően eszünk reggelit, akkor akár délután 1 óráig is kihúzhatjuk.

Mostanában egyre divatosabb egészségesen táplálkozni, különböző diéták szerint étkezni. Én úgy vagyok vele, hogy  azt eszem meg ami tetszik és ez általában be is válik, hiszen az a hasamnak is tetszik. Nekem sosem szokott fájni , nincsenek panaszaim, mindig odafigyelek arra, hogy mit juttatok be a szervezetembe.

Ilyen reggelit, mindig a színésznőknek szoktam készíteni, természetesen lehet más gyümölcsökből is csinálni, de nálam most itthon banán volt. A többi kedvencem a kivi, eper, málna,szőlő .Mivel vasárnap reggel volt és eléggé elfáradtam a nagy tanulásban, úgy gondoltam most már én is megérdemlek egy kis kényeztetést magamnak 🙂 Én személy szerint nem kedvelem a joghurtokat annyira, de ez a fajta belopta magát a szívembe és bármikor szívesen fogyasztanám .

A mai reggelimet 3 alapanyagból állítottam össze : 

  • 1 doboz Danone  Activia piros gyümölcsös, rostos joghurt
  • 1 darab banán
  • Nestlé Fitness gabonapehely

025

A gabonapehely azért kiváló a reggeli kezdéshez, hiszen 5 féle vitamint, vasat és kalciumot tartalmaz. Ezek mind hozzájárulnak az egészséges és  kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Mivel zsírszegény , jó választás diétán lévőknek is ! A banán rendkívül egészséges, nagy rosttartalmú, elősegíti a fogyást, jó az izomzatra és idegrendszerre is. Olyan enzimeket tartalmaz , melyek beindítják és egyben felgyorsítják az emésztésünket. A benne található keményítő miatt ,pedig sokkal tovább  marad a telítettség érzete. A Danone Activia biztosítja a szükséges fehérje,szénhidrát,zsír, rostok, vitaminok és ásványi anyagok bevitelét.

020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s