Hair care

Minden lánynál egy gyenge ponthoz érkezünk, mikor a hajáról kezdünk el beszélni. Mindenki panaszkodik, hogy töredezett, száraz a hajvége vagy esetleg lassan nő a haja. Rengeteg hajápolási termékkel találjuk magunkat szemben a különböző drogériákban és tanácstalanul állunk a polcok előtt, hogy vajon melyiket válasszuk, melyik lesz jó az én hajamra? Ekkor jön elő a marketing varázsa, a legújabb ,legdrágább és legvonzóbb csomagolású termékeket választjuk, remélve, hogy hajunk gyönyörű lesz .Ám ennek ellenére is rengetegszer csalódnunk kell. Ugye nektek is ismerős a helyzet?

Én is rengeteg terméket próbáltam már ki, különböző márkáktól, még külföldről rendelt csodaszerekkel is próbáltam hajamat újjá varázsolni, de semelyik se volt az az igazi. Anyukámtól kaptam még pár éve ezt a tanácsot, hogy készítsek otthon magamnak egy hajpakolást. Egyik hétvégén , mikor nagyon unatkoztam ,szántam rá egy kis időt és csodák csodájára, működött !

Hozzávalók:

Shea vaj (2990 Ft), érdemes egy nagyobbra beruházni, hogy ne kelljen többször elszaladni a boltba érte. Rengeteg van benne és nagyon sokáig kitart. Használhatjuk még testápolóként is, lágyítja a ráncokat illetve segít a pattanásos bőrön is. Bőrünk bársonyos és sima lesz, nagyon jó érzés 🙂

Kókuszvaj ( 1kg -2390 Ft) Szintén testápolásra ajánlom, a nagyon kiszáradt bőrt is hamar rendbe hozza !

Panthenol hab ( 1300 Ft) illetve ricinusolaj (100ml – 300 Ft) , amiket bármelyik gyógyszertárban megkaphatunk.A ricinusolaj nagyon jól alkalmazható mindennap : cseppentsünk a kezünkre néhány cseppet, majd vigyük fel hajvégünkre. Mindennapi használata után, egy hónap elteltével észlelhető a látványos hajnövekedés. Szempillánkra illetve szemöldökünkre is nyugodtan felkenhetjük lefekvés előtt, majd reggel langyos vízzel öblítsük le.

+ olívaolaj (0,5 liter – 1590 Ft)

Elkészítés:

2 evőkanál  kókuszvajat + 1 evőkanál shea vajat olvasszunk fel a mikróban. Majd keverjünk hozzá 1 evőkanál olívaolajat, 2 evőkanál panthenol habot illetve 1 evőkanál ricinusolajat.

Vigyük fel az egészet a hajunkra, egészen a hajtövektől a végéig. Majd  kössük fel a hajunkat és rakjunk rá egy zuhanysapkát ( helyettesíthető nejlonzacskóval is ! ).

1-2 óra elteltével, a megszokott módon mossuk meg hajunkat. Nagyon nehéz lesz kimosni, akár 3-4x is szükséges lesz a hajmosás. A legjobb az egészben ,ha egy kád vízben öblítjük le a pakolást, a bőrünk is beszívja így nagyon jó puha lesz tőle !

Használata elég hetente, idővel mikor már hajunk rendbe jött ismétlése elég havonta kétszer is.

Íme a végeredmény, fényes, puha haj. 🙂

Remélem segítettem nektek is vele és hasznotokra válik majd.

D.

Advertisements
Categories Haj

3 thoughts on “Hair care

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s