One hit wonder

Az egy slágeres csoda, azaz mik azok a trendek amikre 2013ban már nevetve nézünk rá, és mik azok amiknek jövőre is örülni fogunk. A magyar divat világgal tulajdonképpen az a baj hogy nem vagyunk képesek elengedni bizonyos ruhadarabokat-fazonokat-színeket, úgy gondoljuk minden “örök darab” amit a fast fashion boltokban megtalálunk. A hétvégén a kezembe akadt egy tavaly októberi Vogue és azt láttam hogy azokat a ruhákat csak most kezdik el hordani a bátrabbak(!!) És aki egy még régebbibe belelapoz az észreveszi a neon színeket, a szegecseket és a csipkéket. És hirtelen témánál vagyunk.

Kezdjük rögtön a neon színekkel. Mindig divat volt élénkebb színekkel feldobni a az aktuális outfitünket, mégis most nyáron jöttek rá az emberek hogy nem “ciki” neon-sárga ruhában megjelenni egy bulin. Nálam ez az ebszolút kifutó. lehet, hogy csak most telítődtem és azért, de el nem tudom képzelni, hogy jövőre ennyi neon színű ruhát fogok vásárolni mint idén..

Kép A csipke örök. Mindig szexi-elegáns-lezser-nőies, mindent jelzőt rá lehet akasztani. Ezek a ruhadarabok nálam maradnak jövőre is.

Kép OMBRE! Tavaly január óta agyalok rajta hogy befestetem a hajamat, komolyan kezdek örülni, hogy nem tettem. már nem tetszik… Tudomásom szerint csak 1-2 helyen csinálják igényesen Budapesten, és mindig nevetek azokon a lányokon akiknek valamelyik “alagsori” fodrász csinálta átmenet nélkül. Nem hiszem hogy ez sokáig maradna, pár hónap és lecseng az ombre őrület a hajaknál (utána sok-sok vállig érő hajú lány fog járkálni az utcákon:) ) Ruháknál viszont zseniális DIY cuccokat lehet csinálni ha van az emberek türelme. És nem utolsó sorban sokat lehet csalni optikailag az alakunkon egy-két jó helyen festett ruhával.

STUDS-STUDS-STUDS néha több néha kevesebb. De örülhetünk még marad, még tavasszal is hordhatjuk szegecses nadrágainkat tüskés dzsekieinket és military stílúsú kedvenceinket.  Első szegecses  magassarkúmat 2009ben vettem Londonban, csomóan most kérdezgetik, honnan van.. Akkor ott már nagyban mindenki meg volt őrülve a punkos-rockos holmikért 🙂 Ezzel együtt marad a parka, a bőrkabát és a motoros bakancs is.. Hál’ Istennek, nem tudnám elképzelni a fesztiválokat nélkülük 🙂

A csajokkal mi csak annyit mondunk ezekre hogy BLING-BLING! Én szerintem előző életemben szarka lehettem csak onnan jöhet ez a vonzalmam a csillogás iránt. Legyen szó csillámos szájfényről, flitteres zakóról, vagy egy bármilyen strasszos kiegészítőről. Egy unalmasnak gondolt outfitet is feldob és a ragyogás soha nem megy ki a divatból 🙂

Összegezve nem minden megy ki rögtön a divatból, de egy egy drágább ruhadarab vásárlásakor érdemes átgondolni, vajón egy évszakkal később fel tudjuk e még venni!

xx

G

Leave a comment