Disney Land

AMERIKA 2011 NYÁR

Ahol az álmok valóra válnak…:) Ugye mindenkinek ismerős ez a mondat? Kicsit nosztalgiázni indultunk a Disney Landbe- a Magic Kingdom részére. Nem tudom miért erre esett a választás, de elméletileg ez az a témájú park , ahol a mi korunkból származó Disney mesék vannak.Ha jól emlékszem 4 nagy parkja van, ami körülbelül 12 nap alatt járható körbe. Ezt abból gondolom, hogy kombinált jegyből a legtöbb napú 12 nap volt. Itt is drágák a belépők, de persze ez mindegyik ilyen parkra jellemző volt. Én utoljára 5-6 éves koromban jártam a Disney Landben ,de Párizsban, amiből sajnos semmire se emlékszem 😀 Így gondoltam tök izgalmas lesz látni  kicsit idősebben 🙂

http://disneyworld.disney.go.com/

Nagyon könnyen ellehet tévedni errefelé Orlandóban, mindenhol kalandparkok vannak, rengeteg táblával, főleg a Disney Land felé bonyolult hiszen akkora területekről beszélünk itt , amit nem is gondolnánk. Több százezer kocsinak való parkolók találhatóak össze vissza mint egy labirintus. Mindegyik ilyen központi parkolónak a közelében  pedig egy vasútállomás található ami elvisz a kiválasztott parkhoz.

Itt a térkép a Magic Kingdom Parkról, iszonyatosan nagy területen fekszik, mi csak egy napot voltunk nyitástól zárásig, de hát esélytelen volt végigjárni a helyet… Unokatesóm, Timon mindössze 5 éves volt és mivel nem értett angolul őt nagyon nem érdekelték ezek az interaktív, tényleg nagyon látványos és szimulátoros állomások.

Egy nagyon szép hosszú egyenes utca visz be a park közepére, miközben Disney figurák százai futkároznak melletted. Akik szívesen adnak autogramot a gyerekeknek illetve lehet velük fényképezkedni is 🙂 Hangulatos utca tele boltokkal, éttermekkel, kávézókkal.

Ez az utca ütközik bele a gyönyörű Disney kastélyba, ahol záráskor játékos, éneklős műsort láthatunk, a Disney figurák előadásában. Végül egy óriási tűzijátékkal zárul a show 🙂

      

Mikor a központhoz értünk a Tomorrowland felé kezdtünk el sétálni, ahol találkozhattunk a Toy Story , a Lillo & Stitch és a Szörny Rt. sztárjaival. Nekem itt legjobban a Lillo  Stitch tetszett, ez volt a leglátványosabb hely, még szimulátor féleség is volt az állomáson, de gyerekeknek mondjuk elég ijesztő volt.

.

Voltunk még  a Fantasy Land részénél is, ami tényleg nagyon kicsiknek való rész volt, az igazi régi, szép körhintával és pörgő csészékkel 🙂

Nagyon jópofa bokrok voltak mindenfelé , én is elviselnék egyet a kertünkben:)

A Frontierland felé is jártunk, ahol ilyen hosszú, hegyi hullámvasút volt.Egy vizes része is volt az állomásnak ahol egy farönkbe kellett beleülni és azzal a vízesésen lecsúszni .Itt számítsatok arra, hogy vizesek lesztek! Igazából ezek mind ilyen 9-10 éveseknek készült dolgok, úgyhogy csak úgy ajánlom, ha kis tesóval mentek vagy családdal:)

Egy kis fagyizás útközben, természetesen ez is Miki egér formájú. Mi csokiba mártott banánt ettünk. Amit könnyen otthon is elkészíthettek: Csak mártsátok be a csokiba a banánt, majd szúrjatok az aljába egy pálcikát és rakjátok be egy napra a fagyasztóba. Isteni finom lesz 🙂 Nagyon finom vattacukrot lehet enni itt, azt ki ne hagyjátok ! Mi ebédeltünk  is itt, ami nagyon finom volt és gyorsan elkészült, minden állomáshoz külön éttermek vannak, mindegyik más ízvilág, hogy mindenki megtalálja a neki valót.

Személy szerint én többet vártam a Disney Landtől, de sokan azt mondták pont a legrosszabb parkot választottuk ki hiszen ez a legrégibb, de hát sajnos csak egy napunk volt rá. Majd ha legközelebb erre járunk betérünk egy másik parkba is 🙂 Nagyon piciknek való, de a design, a játékok, a jelmezek ,a környezet egyszerűen gyönyörű, mindenképp látni kell. Egy gyereknek meg végképp csodás élmény lehet 🙂

D.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s