Key west

AMERIKA 2011 NYÁR

Nem tudom, hogy ti már hallottatok e Key westről, én már több embertől is hallottam, hogy ez a világ egyik legszebb helye, és ha már a közelében  járunk, nagy hiba lenne kihagyni. Így hát elindultunk emlékeim szerint a harmadik napon, hogy mi is láthassuk végre ezt a gyönyörű helyet.

Az út körülbelűl 3 óra volt , szerencsére volt saját autónk amit egész hónapra kibéreltünk, így könnyen és viszonylag gyorsan tudtunk bárhova eljutni.Key westhez egy óriási hosszú híd vezet be, aminek láttán az jut eszedbe, hogy ez egy véget nem érő híd:D Nagyon szép hogy órákon keresztül mész és mindkét oldalt az óceán terül eléd, és nem a városrész a sok autóval és épülettel. Rengeteg halász is megtalálható az utak szélén megmaradt régi , félig leomlott hidakon.

Mikor végre megérkeztünk, nem tudtuk hogy mégis hova menjünk, kicsi hely volt, de mégis óriásinak tűnt. Egy térképhez mentünk ahol rengeteg partszakasz volt felsorolva, de nem tudtunk dönteni, hogy merre is induljunk. Végül beültünk a kocsiba és megpróbáltunk onnan nézelődni és ami megtetszett azt közelebbről is megnéztük.

A part:

Nem tudom hogy ezt szerencsés dolognak tartjátok vagy sem, de szerencsém volt cápát és delfint is látni ezen a napon.. Hát nekem teljesen elment a kedvem ma is , hogy bemenjek a vízbe, legalábbis a mélyebb részekhez:D

Kezdtem úgy érezni ,én már tényleg nem fogok az egész nyaralás alatt a vízben lubickolni, csak napozni a parton:D

Láttuk Amerika legdélibb pontját is, ahol egy hatalmas bója áll, szívesen csináltunk volna ott pár képet, ha nem kellett volna egy órát sorban állni érte 😀 a kocsiból azonban sikerült egy fotót készítenem róla:)Nagyon szép házak is voltak, csak úgy ámultunk és bámultunk, hogy milyen jó dolga van egyes embereknek:)

Végül úgy döntöttünk , hogy olyan helyre megyünk ahol nincs olyan sok ember, így visszafelé az út szélénél megálltunk egy nyugis helyen és lesétáltunk a partra. A homok mindenhol fehér volt, mint ahogyan az a könyvekben le van írva , mindenhol pálmafák, a víz kristálytiszta,teljes csend.. ennél jobbat nem is kívánhatna az ember.

Sikerült ezen a napon megtudni , hogy milyen hamar érkezik a vihar itt, körülbelül egy perc alatt elsötétűl az ég, és ökölnagyságú vízcseppek esnek, ám szerencsére amilyen gyorsan érkezik, olyan hamar el is múlik.

Visszafelé bementünk bevásárolni egy szupermarketbe, ahol rengeteg finomságot vettünk:) Eldöntöttük, hogy megkóstoljuk az összes Monster illetve Rockstar energiaitalt amit lehet kapni,nálam a sima piros Rockstar győzött, nem tudom hogy ti próbáltátok e már, és a kék Monster.

Visszafele megálltunk egy szép helyen, Miami Seatheater, sajnos nem volt alkalmunk megnézni egy előadást, de a bejárat mindent elárul..:)

Visszafelé ehhez a látványhoz is volt szerencsénk:D

Folytatás hamarosan:)

D.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s